Lafting Med Passermedrag

Helgekurs i bruken av passermedrag. Vi ser på lafting av 6 toms kantet tømmer. Stokkvalg, montering på laftekassen, medrag, oppmerking og utskjæring av knute og mosefar. Forskjellige medragstyper, justerbare og selvjusterbare typer. Nivå: Du må ha erfaring fra lafting med det norske medraget eller tidligere elev som ønsker å oppfriske teknikken.

Ledige plasser

8

Dato og sted: 

Lørdag 18 og søndag 19 juni 2022 på skolens kursplass på Lillehammer

Du får opplæring i bruken av passermedrag, knutetype: tapplaft, videre oppmerking og utskjæring av knute og mosefar. verktøyleie og videoen: VEGGSTOKKER I LAFT, NULLPUNKTLAFTING MED PASSERMEDRAG.

Alt dette er inkludert i kursprisen. Kr 1 900,-
Prisen er uten innkvartering. 

Type kurs:

Lafting med 6 toms kantet tømmer.
(08.30 til 17.00 daglig)

Lørdag og Søndag 18 og 19 juni 2022
Kort innføring om passermedraget, opprinnelse, utvikling og bruken med norsk lafting. Valg av stokk,
stokkprofil i knuteområde, stokkmontering på laftekassen, hvordan finne medragsåpningen, medrag, videre oppmerking, utskjæring av knute og mosefar. Montering på plass.

Skolen har alt nødvendig verktøy, både tradisjonelle og moderne typer. Dette brukes fritt i kursperioden. 

Vernebukse, hørselvern og vernebriller er påbudt og du må ta dette med.

Ellers anbefaler jeg vernesko og arbeidshansker.

Tømmeret: dette er klargjort før kurset.  Vi bruker gran . Stammene er barket og høvlet  Kantet tømmer er 6 toms. Alt tømmeret er tørket til 20%.
Forbehold om endringer
!

Kurslærer er Tømrermester George Fuller. George har undervist i lafting med passermedrag i 13 år. Påmelding: Vennligst send en melding med navn, adresse, tel-nr til admin@norsklafteskole.no Merk påmeldingen med: Helgekurs-passermedrag. Du får tilsendt skolens bank-kontonr. Når kursavgiften kr 1 900,- er registrert innbetalt, får du ny epost med kvittering og bekreftelse på at plass på kurset er reservert til deg.